kmzg pano

 

Nasza droga zaczęła się w 2002 roku, kiedy z małego domku zaczęliśmy budować przedsiębiorstwo - pensjonat rodzinny Maria.

 

Mama zawsze była kołem napędowym, a przede wszystkim gejzerem pomysłów, jeśli chodzi
o odważne plany rozbudowy obiektu oraz poszerzanie oferty usług, a przede wszystkim jęsli chodzi o przezwyciężanie wszelkich oporów.

 

Zaraziła tym całą rodzinę, wszczepiła dzieciom - dwóm synom, dzięki czemu dziś wszyscy wraz z rodzinami zajmujemy się hotelarstwem.

 

Teraz po 15 latach oferujemy 70 łóżek oraz wiele usług dodatkowych, zatrudniamy ponad
10 osób i udaje się nam dotrzymywać kroku konkurencji, a nawet jako pierwsi wprowadzamy nowości (e-shop, pobyty rekonwalescencyjne) itd.

 

Maria Macková już „przekazała ster” młodszej generacji i obecnie tylko nadzoruje przedsiębiorstwo jako mentorka lub sprawdza, czy mają właściwe plany na przyszłość.

 

Restauracja & Hotel „Kasper Suski” wzięły swoją nazwę od krakowskiego złotnika włoskiego pochodzenia Gaspare Castiglione, będącego niegdyś właścicielem dóbr suskich i dworu, na miejscu którego w późniejszym czasie został wybudowany istniejący do dnia dzisiejszego zamek. Restauracja mieści się na parterze zachodniego skrzydła  renesansowego zamku w Suchej Beskidzkiej, wyróżnia ją profesjonalna i miła obsługa, natychmiastowo reagująca na oczekiwania swoich gości, oferująca bogaty jadłospis, smaczne i estetycznie podane potrawy, nie tylko ze staropolskiej kuchni.Oczekują tu na Gości cztery gustownie urządzone sale, mogące pomieścić 120 osób.  Klimat restauracji i niewielkiego hotelu doskonale współgra ze stylowymi, zamkowymi wnętrzami, a restauracyjny ogródek, z którego można podziwiać rozległy park stanowi dobre miejsce do relaksu przy filiżance kawy. Na specjalne życzenie udostępniany jest szałas grillowy, a dzieci wolny czas mogą spędzić na placu zabaw. Kompleksowa obsługa bankietów, usługi cateringowe oraz organizacja imprez okolicznościowych to z pewnością atuty restauracji. Dania przygotowywane przez zespół kucharzy cieszą się na arenie ogólnopolskiej i niejednokrotnie zostały nagrodzone na różnego rodzaju konkursach i Festiwalach. Firma uczestniczy również w życiu kulturalnym i społecznym miasta, wspomagając i sponsorując wiele wydarzeń. Kierując się wysokiej jakości usługami  oraz mając na uwadze jego wkład w promocję ziem górskich  zgłaszam Restauracje i Hotel "Kasper Suski"  do tytułu "Średni Przedsiębiorca Ziem Górskich".

        Firma Handlowo-Produkcyjna JANAS sp.j., założona w 1993 r. w Czarnym Dunajcu przez Urszulę i Bogdana Janas, jest prężnie i dynamicznie działającym przedsiębiorstwem w branży mięsno - wędliniarskiej. Nasza firma to sieć hurtowni w Nowym Targu, Czarnym Dunajcu i Myślenicach z własną flotą samochodową, nowoczesny zakład rozbioru drobiu oraz przetwórstwa mięsnego w Nowym Targu oraz sieć sklepów firmowych.

         Naszym głównym celem jest najwyższa jakość oferowanych produktów. Stawiamy na wyroby o wysublimowanym smaku i naturalnym składzie.

        Przez minione  24 lata działalności firma JANAS nabrała doświadczenia , wdrożyła systemy bezpieczeństwa produkowanych wyrobów (HACCP, IFS, BRC), a także zaprojektowała bogatą ofertę smacznych i zdrowych wyrobów mięsnych i wędliniarskich. Zagościły one  na stałe na małopolskich, podkarpackich i śląskich stołach, eksportowane są także do Czech, na Słowację, Węgry i do Anglii. Wypracowaliśmy swoją markę, którą doceniono przyznając nam prestiżowe nagrody i wyróżnienia, m. in. Euro Firma, Gazele Biznesu, Rzetelna Firma czy BGP & Global Strategy.   Firma wspomaga wiele wydarzeń kulturalnych , sportowych i promocyjnych. Należy tu wymienić np.  Sabałowe Bajania w Bukowinie Tatrzańskiej czy też Jarmark Podhalański  w Nowym Targu.